onsdag den 23. oktober 2013

Rejseprogram for rundrejsen

Program  (Rejsearrangørens beskrivelse)

Dag 1 - Danmark til Singapore   (24. oktober)

Vi flyver fra København til Singapore (via Dubai).

Dag 2 - Singapore   (25. oktober)
Der er langt til Australien, og derfor har vi indlagt et stop undervejs. I Singapore kommer du til at bo på et dejligt 3-stjernet hotel, der ligger centralt og lige ved Singapore River. Overnatning: River View Hotel.

Dag 3 - Singapore    (26. oktober)
Formiddagen er til afslapning eller shopping på Orchard Road, og om eftermiddagen er der arrangeret en sightseeing-tur, hvor vi ser de vigtigste seværdigheder i Singapore. Om aftenen er der afrejse til Melbourne.

Dag 4 - Melbourne    (27. oktober)
Ankomst til Melbourne, der er den største by i delstaten Victoria og den næststørste i Australien. Samtidig er det Australiens mest multikulturelle by, da en stor del af indbyggerne er indvandrere. På eftermiddagens sightseeingtur kommer vi igennem Chinatown og forbi Parliament House og stopper ved Fitzroy Gardens og ser Captain Cook’s Cottage. Den britiske opdagelsesrejsende James Cook blev født i det lille hus, der i 1934 blev flyttet hertil fra hans fødested i England. Melbourne er også kendt for sine store internationale sportsbegivenheder, og undervejs på sightseeingturen ser vi nogle af de store sportsanlæg. Tilbage i centrum stoppes der ved Botanic Gardens. Mindesmærket ”Shrine of Remembrance” ligger i forbindelse med den botaniske have og er et imponerende monument rejst til minde over de mænd og kvinder fra delstaten Victoria, som er faldet i krige, Australien har vært involveret i. Du kan evt. blive i området og gå via Southgate tilbage til hotellet. Overnatning: Clarion Suites Gateway i to nætter.

Vælg en ekstra oplevelse: Colonial Tramcar Restauant
Der kører stadig sporvogne i Melbourne, og en af dem er lavet om til restaurant. Se byens highlights, mens du mellem kl. 17.30 og 19.15 spiser en eksklusiv 3-retters gourmetmiddag og bliver betjent af tjenere klædt i tøj fra 1860’erne. Rejselederen deltager også i middagen.

Dag 5 - Melbourne    (28. oktober)
Er du ikke er interesseret i at være på egen hånd hele dagen, kan du tage med rejselederen på byvandring om formiddagen. Du kommer bl.a. til Federation Square med den usædvanlige bygning, der huser The National Gallery of Victoria. Museumskompleksets arkitektur er meget futuristisk og en stor kontrast til Flinders Street Station, som i hundrede år har ligget på den anden side af gaden. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og er absolut et besøg værd – måske en ide til om eftermiddagen. Eftermiddagen er til fri til at opleve byen på egen hånd.

Dag 6 - Melbourne – Warrnambool    (29. oktober)
De næste dage koncentrerer sig om kysten mellem Melbourne og Adelaide. Great Ocean Road er Australiens flotteste kystvej, og den begynder i Torquay, går til den gamle hvalfangerby Warrnambool og er 250 km med de flotteste scenerier. Inden vejen blev åbnet i 1932 var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede og under visse vejrforhold helt afsondrede. Vi spiser frokost i den lille by Apollo Bay og stopper bl.a. også i Port Campbell National Park og ser de eroderede klippeformationer The Twelve Apostles, Loch Ard Gorge og London Bridge. Overnatning: The Sebel Deep Blue Warrnambool.

Dag 7 - Warrnambool – Coonawarra    (30. oktober)
Fra Warrnambool går turen ind i landet og nordpå gennem nationalparken The Grampians. Vejr og vind har givet bjergene i nationalparken de mest fantastiske former, og her er gode chancer for at se kænguruer. Der bliver sikkert tid til både et fotostop og en kop kaffe i den lille by Halls Gap. Vi krydser grænsen til delstaten South Australia, der tegner sig for halvdelen af den australske vinproduktion. Vindistriktet Coonawarra, som vi kommer til, er kendt for at være et af de bedste i Australien, og her har været dyrket vin siden 1880’erne. Området har et middelhavsagtigt klima, og med den kølige påvirkning fra Southern Ocean bliver druerne modnet til perfektion, og især områdets Cabernet Sauvignon har høstet mange priser. Vi nyder atmosfæren i den lille by Penola, hvor næsten alt drejer sig om vin. Vi besøger St. Mary MacKillop Schoolhouse fra 1867, inden vi kører til Wynns Coonawarra Estate, der en af områdets kendte vingårde. Vine herfra har allerede fundet vej til Danmark – og det gør jo besøget, rundvisningen og vin-smagningen ekstra spændende. Overnatning: Quality Inn Presidential.

Dag 8 - Coonawarra – Kangaroo Island    (31. oktober)
Vi kører via Adelaide og sydpå til Naracoorte, hvor vi skal se de flotte kalkstenshuler med fossiler af for længst uddøde dyrearter som pungløve og wombatter på størrelse med flodheste. Sidst på eftermiddagen skal vi med færgen fra Cape Jervis til Kangaroo Island, og det siger næsten sig selv, hvad der venter på den tyndtbefolkede ø i bugten ud for Adelaide. Ud over kænguruer kan du også være heldig at møde koalaer, emuer, sæler og søløver: Naturen på Kangaroo Island er helt enestående med masser af bush, eventyrlige sandstrande og særprægede klippeformationer, som vinden har formet til rene kunstværker. Overnatning: Aurora Ozone Hotel i to nætter.

Dag 9 Kangaroo Island    (1. november)
Turen rundt på øen går bl.a. til Seal Bay, hvor de australske søløver soler sig på stranden, og til nationalparken Flinders Chase med lippeformationerne Remarkable Rocks og Admiral´s Arch. I Hanson Bay Sanctuary tager vi på koala-spotting i eukalyptus-skoven.

Dag 10 - Kangaroo Island – Adelaide    (2. november)
Vi sejler tilbage til fastlandet, og vi kører til Adelaide og får et indtryk af byen, hvor gaderne er som lagt efter en lineal. North Terrace er byens gamle kulturboulevard med monumenter og bygninger, der fortæller interessant historie. Vi tager også til badebyen Glenelg, hvor de første indvandrere gik i land i 1836. Overnatning: Mercure Grosvenor Adelaide

Dag 11 - Adelaide - Alice Springs    (3. november)
Ved middagstid kører til stationen og går om bord på det legendariske tog ”The Ghan”. Togstrækningen fra Adelaide til Alice Spings er på Top10-listen over verdens mest spektakulære togstrækninger, så her er virkelig noget at glæde sig til. Navnet ”The Ghan” stammer fra den tid, hvor kameler – eller rettere sagt dromedarer indført fra Afghanistan - var det eneste transportmiddel til og fra den røde ørken. Det er dromedardriverne, ”afghans”, der har givet togstrækningen dens navn, for mens de sidste skinner til Alice Springs blev lagt, måtte passagererne nemlig stadig tilbagelægge et stykke på kamelryg. Det tager et døgns tid at køre strækningen gennem Australiens mest tørre og øde landskab. Der er reserveret plads i kategorien ”Gold Service”, som er den ultimative togoplevelse, når det gælder komfort og service. I Gold Service-spisevognen serveres udsøgte måltider med bl.a. australske retter. Alle måltider og drikkevarer (vin, øl og spiritus) er inkl. Overnatning: Om bord på ”The Ghan”.

Dag 12 - Alice Springs    (4. november)
Ankomst til Alice Springs midt på dagen, og umiddelbart herefter tager vi på sightseeing i byen, der med sine ca. 27.000 indbyggere den største by i det centrale Australien. Faktisk er det også den eneste, og den isolerede beliggenhed er en attraktion i sig selv. Alice Springs er vokset op omkring Alice Springs Telegraph Station, og eftermiddagens sightseeingtur går til telegrafstationen, hvor det hele begyndte i 1872. Der er også besøg hos Flying Doctors Service og hos School of the Air, som sørger for, at børn på de isolerede kvægstationer bliver undervist. Overnatning: Aurora Alice Springs.

Dag 13 - Alice Springs – Kings Canyon    (5. november)
De næste dage får du den australske outback helt ind under huden. Hotelværelset skiftes nemlig ud med overnatning i permanente teltlejre. Det er slet ikke så primitivt, som det måske lyder. Vi kalder det ”Safari in Style”, da 2-mands teltene er meget rummelige med fast gulv, komfortable senge, lys og ventilator. Men du skal være indstillet på fælles bad/toilet. De næste tre dage vil du også være i selskab med en lokal guide, der har en stor viden om især den røde ørken. Der køres til Kings Canyon, der er den største og længste kløft i den røde ørken med klippevægge, der rejser sig 200 m op fra bunden. Vandreturen oppe langs kanten er uden tvivl den mest spektakulære, men også mere krævende end turen nede i kløften. De lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Inderst i kløften ligger Garden of Eden – ja, vandhullet er et skyggefuldt paradis med palmer og fuglesang. Dagen slutter under den stjernebesatte himmel omkring lejrbålet langt ude i den australske outback. Overnatning: Teltlejr ved Kings Canyon Resort.

Dag 14 - Kings Canyon – Ayers Rock/Uluru    (6. november)
Fra Kings Canyon Resort køres der til Uluru-Kata Tjuta National Park. Efter at have spist frokost i teltlejren ved Ayers Rock/Uluru går turen til Mount Olga/Kata Tjuta, som er 36 runde småbjerge adskilt af dybe kløfter. Det var oprindelig en stor klippe, men millioner af års erosion har skabt de runde småbjerge. Kata Tjuta betyder ”mange hoveder”, og de kugleformede klipper har stor spirituel betydning for Anangufolket, og det vil den lokale guide bl.a. fortælle om på vandreruten Valley of the Winds, der snor sig mellem klipperne. Sidst på eftermiddagen går turen til Ayers Rock/Uluru. At se solen gå ned over Ayers Rock/Uluru er et rigtig flot syn, for samtidig med at solen bevæger sig mod horisonten, skifter monolitten hele tiden farve. I teltlejren bliver bålet tændt, og scenen er sat til endnu en hyggelig aften i outback’en.Overnatning: Teltlejr ved Ayers Rock/Uluru.

Dag 15 - Ayers Rock/Uluru – Cairns    (7. november)
Dagen begynder tidligt, da du også skal nå at opleve en solopgang ved Ayers Rock/Uluru. Bagefter venter en interessant tur rundt om monolitten til hulemalerier og aboriginernes hellige steder, og den lokale guide fortæller forskellige myter fra ”Drømmetiden”. Der bliver også tid til et besøg på Uluru-Kata-Tjuta Cultural Center, som giver en fin introduktion til den aboriginale kultur i området, og man kan se lokale kunstnere male de karakteristiske ”prik-malerier”. Efter frokost flyves der til Cairns i den tropiske del af Australien. Overnatning: Bay Village Tropical Retreat i tre nætter.

Dag 16 - Cairns    (8. november)
Dagen er til fri disposition. Har du lyst til at slappe af og nyde solen, er Bay Village Tropical Retreat det perfekte sted. Resortet ligger i dejlige grønne tropiske omgivelser med en indbydende pool. Vil du opleve Cairns, er der kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum.

Vælg en ekstra oplevelse: Over og gennem regnskoven
Verdens smukkeste togtur er måske den med veterantoget, der snor sig gennem regnskoven til Kuranda. Det er en af oplevelserne på en heldagstur (ca. kl. 8-17.30). Turen tilbage til kysten forgår med Skyrail Cableway – en 7,5 km svævebane, der bevæger sig langsomt hen over regnskovens tag. Inkl. et besøg på Tjapukai Aboriginal Cultural Park,hvor du bl.a. ser en danseforestilling.

Dag 17 - Cairns    (9. november)
Verdens største naturlige ”bygningsværk”, The Great Barrier Reef, strækker sig mere end 2.000 km langs Australiens østkyst, og her ved Cairns ligger koralrevet forholdsvis tæt ved kysten. Denne dag kommer du på en dejlig sejltur til revet. Den foregår med en luksuskatamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø med et fantastisk fugleliv. I løbet af dagen kan man dykke og snorkle, opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du en grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

Dag 18 - Cairns – Sydney    (10. november)
Vi tager afsked med Cairns tidlig morgen og flyver til Sydney. Første oplevelse i Australiens største by er en 2-timers sejltur, som tager os med rundt i Sydneys havneområde, mens vi nyder en dejlig frokostbuffet. Du ser Operahuset og Harbour Bridge fra søsiden, den flotte skyline og får et godt indtryk af den smukke storby. Sydney Opera House er blevet et australsk ikon, og når man står ved det imponerende bygningsværk, er det ingen overraskelse, at det er en af de mest fotograferede bygninger i verden. Ét er at se Operahuset udefra, noget andet er at komme indenfor, og derfor har vi inkluderet en times rundvisning, hvor du hører historien om det arkitektoniske mirakel og bl.a. kommer bag scenen. Nyd resten af dagen på egen hånd. Overnatning: Quality Hotel Cambridge i tre nætter.

Dag 19 Sydney    (11. november)
Heldagstur til Blue Mountains National Park
Nationalparken ligger et par timers kørsel fra Sydney og er World Heritage Area, bl.a. fordi der i området findes 91 forskellige eukalyptusarter, der kun findes her. Naturen i nationalparken er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. I løbet af dagen ser du flotte udsigtspunkter, den meget kendte klippeformation, The Three Sisters, og kommer en tur med verdens stejleste jernbane 400 m ned ad den næsten lodrette bjergside. Frokosten bliver serveret på en restaurant i den lille by Leura. På vejen tilbage til Sydney stoppes der ved Featherdale Wildlife Park med mulighed for at se mange af de dyrearter, der kun findes i Australien. Rejselederen følger med på turen.

Dag 20 - Sydney    (12. november)
Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne med tips og ideer. En ide kunne være at udforske Sydneys ældste bydel, The Rocks, der ligger mellem Circular Quay og Harbour Bridge. Her gik de første europæiske kolonister og straffefanger i land i 1788 og gik straks i gang med at bygge. The Rocks emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i mange af de gamle bygninger. Museum of Contemporary Art kunne også være en ide. Museet ligger ved West Circular Quay mellem færgeterminalen og området The Rocks. Museum of Contemporary Art har åbent hver dag, og der er gratis adgang. Ud over den faste samling er der altid adskillige spændende særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen ”down under”. Dagen slutter med en dejlig afskedsmiddag på en restaurant i Darling Harbour.

Dag 21 - Sydney    (13. november)
En lang rejse er ved at være slut. Formiddagen er på egen hånd til en spadseretur eller til de sidste indkøb, før vi om eftermiddagen vinker farvel til Sydney og flyver hjem.

Dag 22 - Ankomst til Danmark


*****   *****   *****   *****
Mullis-special:

Vi har så valgt at blive 5 ekstra dage i Sydney og derefter flyver vi til Adelaide, hvor der venter 8 dages afslapning hos Jane og sightseeing før hjemrejsen via Singapore med et to-dages ophold.1 kommentar:

  1. Jeg ønsker jer en helt fantastisk god og oplevelsesrig tur :-)
    Glæder mig til at se billeder fra de forskellige steder.

    SvarSlet

Læg en hilsen hvis du har lyst. Det er ikke sikkert at vi svarer, men vi læser alle kommentarer.